Försäsongsanalys, del 2

Skultuna IS
2/3 Skultuna IS - Ransta IK (6) 3-3
9/3 Skultuna IS - Västerås SK, U (6) 4-0
16/3 Skultuna IS - Smedjebacken FK (5) 5-0

Kommentar: Skultuna har på förhand målats upp som en av de hetaste kandidaterna till seriesegern i år. Fina nyförvärv och en stabil grund att stå på gör att SIS blir att räkna med i år. Började trevande med 3-3 mot ett pånyttfött Ransta men efter det har målen trillat in framåt medan nollan hållits intakt två matcher i rad.

Sörstafors/Kolbäck
2/3 Sörstafors-Kolbäck - FC Sporting Västerås (6) 6-1
9/3 Sörstafors-Kolbäck - Värhulta AIS (6) 2-1
16/3 Tortuna SK (5) - Sörstafors-Kolbäck 3-1

Kommentar: SK91 är tillbaka i femman efter ett år i sexan. Förra gången de var i femman så hade de fasligt svårt att göra mål, endast 19 på 22 matcher. 55 mål på 16 matcher förra året visar att det förmodligen kommer att göras fler mål nu än senast de var i femman. Två vinster mot lägre rankade lag och en förlust mot ett högre rankat lag känns som logiska resultat. Ett lag för nedre halvan.

Tillberga IK
9/3 Norrby SK (5) - Tillberga IK 4-0
16/3 Tillberga IK - Ransta IK (6) 0-4

Kommentar: Oj vilken förvandling Tillberga har gjort. Deras resa de senaste säsongerna visar att det inte går att köpa till sig framgång. Efter att ha lockat dit massvis av talang och stjärnor så lekte de sig igenom femman 2010. När de nu är tillbaka i femman tre år senare så talar inget för att de ska vara med och slåss i toppen. Två matcher och två storförluster hittills.

Tortuna SK
9/3 Tortuna SK - Ransta IK (6) 1-1
16/3 Tortuna SK - Sörstafors-Kolbäck (5) 3-1

Kommentar: Har varit med och slagits om en division fyra-plats två år i rad nu men har inte riktigt räckt till. Tar de det sista steget i år? Finns mycket som talar för det men toppen i femman kommer att bli jämn i år. Två matcher spelade mot det lag som trilla ur femman och ett av lagen som tog sig upp från sexan. Ska bli intressant att se hur det kommer att sluta nu när de möter ett starkare motstånd i helgen.

Västerfärnebo AIK
2/3 Västerfärnebo AIK - Sala FF junior 2-1
16/3 Krylbo IF (5) - Västerfärnebo AIK 2-2

Kommentar: Västerfärnebo har tappat några spelare men samtidigt har de fått tillbaka Gustav Smeds från Skiljebo vilket kommer att vara en bra värvning. Svåra att bedöma just nu då de mött och kommer att möta många Dala-lag. Klarade kontraktet förra året som nykomlingar och tror att de kommer få ha samma mål det här året också.

Vad tycker du? Håller du med eller vad är din åsikt?


Kommentarer
Postat av: Supporter

Skultis vinner mot Sura 1-0 och inkasserar tredje raka nollan

2013-03-22 @ 09:40:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0