Referat helgens träningsmatcher

9/3
10.00 Norrby SK (D5H) – Tillberga IK (D5H) – 4-0
Från Norrbys hemsida:
På lördagens förmiddag började säsongens andra match och Tillberga stod för motståndet. Den lovande domarduon Lundgren/Falk visade att gammal är äldst och skipade total rättvisa på planen! Ett organiserat och stabilt spelande Norrby höll ett fast grepp om taktpinnen och lät inte Tillberga skapa så mycket mer än på Norrbys tekniska misstag. Delar av grundspelet börjar sitta och resultatet väntade då inte på sig. Skönt att skapa så pass många chanser och att få sätta dit 4 baljor. Utspritt på 4 olika målskyttar ( se statistik). Alla förtjänar beröm men insatser som sticker ut står Adam Funk och Petrus Andersson för.
 
11.00 Dingtuna GIF (D5H) - IFK Uppsala (D5H) – 3-4
 
11.00 Gideonsbergs IF (D5H) - FC Sporting Västerås (D6H) – 5-1
 
11.00 Irsta IF (D4H) - Romfartuna GIF (D5H) – 4-1
Från Romfartunas hemsida:
Ännu en gång ställer vi upp med decimerat manskap i en träningsmatch mot lag från högre division. Detta är dock ingen ursäkt. Laget vi ställde på benen i denna match måste kunna prestera bättre,åtminstone spelmässigt, än vad vi gjorde idag.
Vi mötte ett Irsta, som av många tippas få det svårt i fyran. Det tror inte jag. Om Irsta spelar som de gjorde mot oss kommer det att trilla in många poäng till Irsta i år.

Matchen startades i ett högt tempo av Irsta och Romfa hade stora svårigheter att hänga med. Positionsspelet var under all kritik och Irsta sprang in och ut i Romfas försvarslinje som de behagade. Att det bara stod 0-2 i halvtid ska vi vara tacksamma för. Romfa skapade bara en farlighet under första halvlek, och det var en överlappningssituation mellan Alex och André på vänsterkanten som resulterade i ett inlägg följt av ett misslyckat avslut från Mannen.

I halvtid hade vi ett snack om vad som borde rättas till och inledningsvis i andra halvlek såg åtminstone positionsspelet bättre ut. Det var dock fortfarande Irsta som höll i taktpinnen och kunde mycket rättvist gå fram till 0-4 innan Romfa kunde reducera på ett mäktigt distansskott från Faysal.

Vi fick oss en rejäl väckarklocka i och med denna matchen, och vet nu vad vi har att prioritera i träningen framöver. Vi ska även vara på det klara med att vi för närvarande är tungt nertränade och ingalunda kan vara favorit mot ett lag högre upp i seriesystemet. Vi önskar Irsta lycka till och är säkra på att de kommer att vara på den övre halvan av fyran om de spelar på det här viset.
 
13.00 Skultuna IS (D5H) – Västerås SK U (D6H) - 4-0
 
15.00 Sörstafors-Kolbäck (D5H) - Värhulta AIS (D6H) -  2-1
 
15.00 Tortuna SK (D5H) - Ransta IK (D6H) - 1-1
Från Tortunas hemsida:
Då är väntan över och vi har börjat med träningsmatcherna denna säsong. Detta gjorde vi mot ett Ransta som har en helt annan trupp än när vi mötte dom i höstas. Dom var stärkta av en bra match förra helgen mot Skultuna 3-3 där.
Våran uppgift var att träna på att hålla bollen i laget och våga tro på varandra. När det också var första matchen och endast 2 riktiga träningar ute på stor yta så hade vi inte för stora förväntningar.

1.a Vi börjar också att rulla som vi planerat men det blir lite för smått och vi sätter varandra i trängda lägen i onödan.
Det går 5min innan Johan har en första bra löpning in mot mål. Ransta plockar upp en boll i den 8min och har där sitt första skott mot mål men ingen fara. Här spelar vi för smått och tappar boll och det är vi som skapar deras lägen. I 20min så får dom också pga detta ett bra skott på mål men Robin gör en bra räddning. Sedan skapar Jeppe i frustration av att vi inte kommer upp ,ett läge tyvärr mot eget mål med dribbling på mållinjen. Robin lyckas få den brevid målet tillslut. Strax efter detta så har dom åter ett skott mot målet. Efter detta så kommer vi in bättre i spelet och sista kvarten så ser det riktigt bra ut. Detta gör också att vi skapar chanser som resulterar i 4st hörnor under denna 15min period. Vi kommer upp med Gurra bra och även Jansson fyller på i några bra kombinationer. Det blir även ett mål av detta i den 40min. Anfallet byggs upp på högerkanten från backlinjen upp via Johan som gör en inbrytning och passar Danne som snyggt lobbar in bollen via stolpen 1-0.

2.a Här fortsätter vi att spela bra och Jansson nickar bollen strax utanför på våra 5.e hörna efter 52min. Arto kommer i den 56min loss från en kant men skjuter över målet . 61min så får Ransta en boll i ribban efter en hörna ingen rökare men dock ett skott. Vi fortsätter att skapa bra kombinationer och har ett par olika anfall som ser riktigt bra ut där vi vågar spela på ett tillslag.Klas har i denna sekvens även ett "skott"/inlägg i ribban från kanten. Men sista 15 - 20 min så har vi inte skärpan att göra jobbet och dom kan komma i allt farligare lägen. Dom kan också snappa upp en dålig passning i backlinjen som resulterar i ett skott som går ribba in 1-1. Det är i den 84 min  
som detta sker.

Tankar efter matchen är ju att vi har fått se många possitiva delar men att vi har mycket att jobba med för att kunna vara trygga. Vi gör väl i alla fall 40-45 min som ser riktigt bra ut. Det är trots allt inte nu vi ska vara bra utan det är en uppbyggnads fas vi är i just nu.
 
10/3
Bosnisk SK (D5H) - Triangelns IK (D4H) – 8-1
Från Bosnisk hemsida:
Äntligen var det dags igen! Idag var inte de inre förutsättningarna de bästa då vi hade många borta. Några skadade, bortresta och vissa på "landslagsuppdrags". Vi hade 2 avbytare och fick göra det bästa av situationen, vädret va ju trotts allt grymt! För motståndet stod Triangelns IK för från Eskilstuna.

Vi hade pratat om att inte springa bort oss, utan ligga rätt i positionerna och vänta in dem. Precis så börja matchen, de rular i backlinjen mestadels och de ville gärna slå avgörande bollar därifrån. Dessa bollar va inga problem för oss och vi kunde relativt enkelt plocka ner dem. När vi sedan fick tag på bollen så försökte vi hitta lösningar genom mitten och stundtals såg det rikigt bra ut. Serwat hitta Arton gång på gång med fina bollar samtidigt som våra ytterbackar följde med i anfallen. Vi tog ledningen genom ett fint uppspel där Serwat hittar ut till Crille som lägger ett fint inlägg mot Djole, deras målvakt fummlar lite och Djole kan enkelt rulla in 1-0. Vi fortsatte att rulla boll och motståndarna hota inte så mycket. Tyvärr fick vi inte behålla ledningen till halvtidsvilan. Anel slarvar lite i mitten, de ställer om snabbt och får till årets avslut upp i krysset, 1-1, my bad...

I halvtid pratade vi om att det såg stundtals riktigt bra ut och att vi ska överdriva med passningsspelet, fortsätta komma runt på kanterna och värdera situationerna bättre.

I andra halvlek exploderar vi samtidigt som motståndarna kroknar till lite. Djolegoool krigar, sliter och dribblar(!). Detta ger resultat då han gjorde 3 mål i andra halvlek, 4-1. Vi fortsatte att rulla vidare och i andra halvlek hitta vi runt på kanterna ännu mera vilket såra motståndarna enormt. Arton kom snyggt runt på kanten efter att ha dribblat bort 2 stycken, spela sen bollen snett-innåt till Ola som snyggt dunkar upp den i nättaket! 5-1. Arton va riktigt het i andra och gjorde själv 2 mål efter några fina uppspel från mitten, 7-1. Snyggaste målet var nog Emils då det kändes som alla i laget fick röra bollen innan vi hitta Chrille på kanten som snyggt frispelar Emil som bombar den bakom en chanslös målvakt, precis enligt spelboken! Bravo, 8-1. Trotts ledningen så fick vi uppleva lite känslor i matchen. Vår unga kalv, Saleh, ville visa vad han hade lärt sig på VKC och genom två snabba knuffar på sin landsman i andra laget så visades han ut. Tråkigt, men Saleh är ung och jag är övertygad om att han kommer behärska sig bättre i framtiden.

Vi ska vara ärliga, motståndarna var inte på tårna idag men stundtals ser det riktigt riktigt bra ut. När vi rullar boll, fot till fot, så gör vi det riktigt svårt för motståndarna. Positionsspelet kan bli bättre men det är två månader kvar, så vi hinner slipa på det. Nästa match spelar vi mot topptippade Kolsva i div 4, det blir en tuff match! Den matchen spelas i Köping.
 
Norrby SK (D5H) - IF Vesta (D4H) – 2-2

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0