Vilka vinner division fem 2013?

Ungefär en månad kvar till seriestart nu. De flesta lagen har tränat hårt och träningsspelat flitigt den senaste tiden. Men om division fem skulle avgöras idag, vilka skulle ta hem det då? Vilka skulle slåss om uppflyttning? Och vilka skulle åka ut?
 
Skriv en kommentar med din åsikt...

Kommentarer
Postat av: Brasse

skultuna vinner och tar med sig norrby och romfa upp i fyran. dingtuna och färnebo sist

2013-03-26 @ 11:19:50
Postat av: div 5 fan

1. Bosniska
2. Tortuna
3. Skultuna

Sist. Dingtuna

2013-03-26 @ 11:20:17
Postat av: hasse

1. Bsk 2. Sis 3. Nsk 4. Tsk 5. Skinnsberg :)

2013-03-26 @ 11:25:09
Postat av: Anonym

Bosniska kommer vinna

2013-03-26 @ 11:27:52
Postat av: Fotboll fan

1. Bosniska 2. Norrby 3. SIS, sen blir det jämnt skägg ner till botten där lag som Färnebo och Tillberga kan återfinnas om de inte får lagen på bästa sätt.

2013-03-26 @ 11:39:14
Postat av: 007

1.Bosniska
2.Norrby
3.Skultuna
4.Romfartuna
5.Tortuna

2013-03-26 @ 11:47:34
Postat av: Bläckfisken Paul

1.Skultuna
2.Norrby
3.Bosniska

Sist.Sk91

2013-03-26 @ 11:57:24
Postat av: Dingen

Tror Norrby kan gå och vinna hela skiten...

2013-03-26 @ 13:13:07
Postat av: Svesse

Skulle man bara titta på träningsmatchresultaten (då jag inte sett nästan got annat lag än Skultuna) måste jag säga att Norrby har imponerat, men vet inte hur motståndet sett ut, men verkar vara runt div 5 klass på motståndet.
Bosniska har 2 segrar mot bra motstånd. Och verkar ha en bred trupp. Många nyförvärv, få spelartapp, en organisation som andas frisk luft och med klar ide vad de vill göra. Helt klart top 3 kandidater.
Skultuna har resultatmässigt bra försäsong mot ungefärligt Div 5 motstånd. Spelar dock som enda lag sina matcher och träningar på konstgräs under säsong.

Så skulle man tvingas säga en top 3 just nu, så det Norrby, BSK och SIS. (detta är som sagt endast utifrån resultat i träningsmatcher)

Men jag tror inte det kommer se ut så när säsongen är färdigspelad. (Inte skriven i någon speciell ordning)

Tortuna tränar som jag förstår det väldigt hårt just nu och där deras kroppar fysiskt kanske är lite nedtränade, men de plockar poäng i nästan alla matcher vilket gör att de kommer vara med i toppstriden. I år går ryktet på gatorna att de ska försöka spela också (det är ett skämt som ni måste kunna ta vid det här laget) ;)

Romfartuna: Är svårspelade för många lag på Hökåsen, lägg till att den av bröderna Holgersson som spelar är frisk så har de chans i de flesta matcher. Så med en målskytt frisk kommer de också kunna vara med i toppen.

Dingtuna kommer kunna spela helt utan press, lägg även till att ett lag som går upp kommer med bättre självförtroende än lag som åker ner. Jag tror därför att de kommer kunna ställa till det för många lag och kommer inte vara uträknade.

Gideonsberg, inte så stor koll på bad som har hänt med truppen. Men helt klart bör nedflyttningskarusellen påverkat försäsongen.
Bitvis spelade de riktigt bra fotboll förra året, men blandades med längre dalar. Hög högstanivå men hinner "kaoset" lägga sig och en trygghet infinna sig.

Skinnskatteberg SK, vann inomhusturneringen. Inte så förvånande då de är vana med systemairhallen och har spelarkvaliteer som passar, med bra fötter, bra närkampsspel, snabba spelare, målskyttar.
Deras för mig största nota har vart en hög backlinje vilket har gjort att de ofta blir en gunslingermatch (eller hawaiifotboll), där de kan bli straffade för det. Lägg till att få lag åker till Skinnsberg med glädje, då det ofta är svåra matcher. De är nog mina outsiders till att kliva upp.

SK/91, ingen aning hur deras trupp ser ut nu. Senast de var i femman hade de ett äldre lag som var tunga att möte och mycket rutin, blandat med en trygghet hos sig som lag. Så de var väldigt bra i första halvlek för att sen krokna helt i andra och förlora matchen där.

Tillberga, lag som trillar ner brukar i regel ha en bättre träningsfys och högre tempo i sig, vilket gör att de brukar kunna klara sig bra. Men även en del spelarflykter brukar kunna ske, vad som stämmer med Tillberga vet jag inte, men försäsongen har väl resultatmässigt sett blek ut (dock är jag den första att säga att resultat på försäsongen är skitsamma för alla utom laget som spela och självförtroende). Vet inte vart de ska placeras.

VAIK, klarade sig kvar förra året och började serien väldigt bra om jag inte missminner mig. Kommer också kunna vara en stoppkloss för många tilltänkta topplag. Ett lag som verkar ha spelat tillsammans länge och de brukar ofta kunna vara en del i ett vinnande recept.

Med all den Wall-of-text så måste jag säga att denna serie kommer nog vara ännu jämnare än förra året, men resultat som man inte blir klok av och där de sista omgångarna kommer orsaka rokader.

Så med allt detta skitsnack avklarat får jag önska en riktigt grym kortvecka!
Väl mött, Svesse

2013-03-26 @ 13:23:41
Postat av: Svesse

Allt var skrivet från en telefon, så därför är vissa ord och vissa meningar konstigt uppbyggda, då man inte får sammanhang utan bara den raden man skriver just nu.
Så var beredda ;)

Svar: Cred till att skriva så mycket på en telefon!
Mr 5

2013-03-26 @ 13:27:11
Postat av: Anel M

Klass analys rakt igenom Svesse!

2013-03-26 @ 14:19:21
Postat av: Svesse

Haha, var tvungen att slå ihjäl en halvtimme så hade inte mycket annat att göra :)

Hah, tack Anel och får väl tacka för ordentliga referat på försäsongen, riktigt kul att läsa och bra med text. Vi lite äldre rävar spar lite på referatkrutet till serien startar. :p

2013-03-26 @ 15:18:04
Postat av: Robban

Tror inte Dingtuna kommer att vara så dåliga heller. det är fortfarande en del spelare på väg in i laget och skador och andra förhinder har gjort så att de inte ha kunnat ställa upp med ett stabilt lag. Tror också att Bosniska plockar hem Div 5 i år. Lycka till alla //Hrvatska!!! ;)

2013-03-27 @ 16:03:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0