64 spelare får njuta av segerölen under lördagskvällen när omgång 7 avslutades

Inga mer kryss i omgång 7, men det fortsatte att vara målrika matcher. (Allt över 2 mål är målrikt i fotboll)

Hemmalaget var nära en skräll när botten mötte toppen på Klinta. Stärkta från avancemanget i Widerlöv Cup var man beslutna att trumma vidare.
Men de nya serieledarna ville annorlunda.
Enligt rapporter så var Klinta svårspelat och men båda lagen försökte spela fotboll trots förutsättningarna. Babylons spelare hade dock de individuella kvalitéer som kunde avgöra matchen.
Båda lagen hade flera chanser att stänka dit ytterligare mål
Det Irsta verkar sakna i år är en striker, de är väldigt ofta med i matcherna och har få blowouts. Med en striker hade uddamåls förlusterna mycket väl blivit poäng och kryssen hade kunnat blivit segrar.
Babylon upp i serieledning!

IK Oden - Ransta IK 3 - 1

Ytterligare ett rätt väntat slutresultat sett till formen på lagen.
Oden fortsätter att göra mål men har också seriens bästa defensiv med endast 4(!) insläppta mål.
Hur matchen såg ut har vi inte fått några rapporter på och vi har inte tillgång till domarboken ännu.
IK Oden hänger med i täten och Ransta är med streckstriden neråt för tillfället.

Västerfärnebo AIK - Skultuna IS 1 - 2

En match som på förhand skulle bli tuff mellan lagen.
Skultuna var favoriter och kunde bärga tre pinnar.
Enligt rapporter så var det två lag som trots underlaget försökte spela fotboll.
Framförallt hemmalaget rullade ofta igång spelet från målvakt då Skultuna var lite lägre i försvaret.
Gästerna fick desto oftare trycka den lite djupare eftersom VAIK satte en hög press.
I första halvlek var det gästerna som var vassare och lite bättre, de tog välförtjänt ledningen genom Max Holmberg.
I andra halvlek var det hemmalaget som var bäst och hade ordentligt tryck på Skultuna. De fick även rättvist in en kvittering genom ett självmål från gästerna. Här hade Västerfärnebo chans att ta ledningen också.
Men med ungefär 15-20 minuter kvar fick dock Skultuna en korrrekt straff som Max Holmberg förvaltade väl.
Efter det så stängdes matchen av gästerna.

Gideonsbergs IF - Romfartuna GIF 0 - 2

Romfartuna börjar komma in i sitt lilla flow som de alltid har under någon del av säsongen.
Enligt rapporter var det en krigarinsats, där Romfartuna spelade säkert, långt och tillsammans.
Man skulle kunna få lite flashbacks från när Tortuna huserade i division fem senast ;)
Äntligen stänger man matcherna när man tar ledningen och man får lite andrum i tabellen.
Matchen är ett ställningskrig i första halvlek.
I andra halvlek så tar Romfartuna ledningen i den 56e minuten genom André Ljunggren och utökar i den 80e genom Bob Holm (som leder den interna skytteligan med 3 kassar).