En händelserik tjuvstart på omgång 7 och vad som verkar bli en blöt omgång.

Två matcher tjuvstartade omgång 7.
Det var under en regnig torsdagskväll som Surahammar besökte Valskog på Björnliden och SK91 besökte Tillberga på Hubbovallen.

Tillberga - SK91: 2-2 (1-1).

Händelserikt på Hubbovallen där SK91 ser ut att ha fått en spelare frilägesutvisad efter 5 minuter och Jimmie Sjöstrand kunde ge Tillberga ledningen.

Men alldeles innan halvtidsvila så kvitterar SK91 genom August Lindberg.
Till andra halvlek så tar det fart ordentlig, iaf enligt domarboken.
Det delas ut 8 gula kort där 2 leder till röda kort för Tillberga.

I 70e minuten tar Tillberga ledningen igen genom Mattias Greijer, 15 minuter senare har Robin Stärling och Kevin Panérus blivit utvisade för sina andra gula kort, i samband med Panérus utvisning får SK91 en straff och kvitterar till 2-2.
Innan matchen är slut så visar domaren kortet två gånger till.
Kan tänka mig att regnet gjorde att planen inte bjöd in till finlir, utan mer kamp och ställningskrig.
Ett Tillberga på uppgång och ett SK91 som fick sin streak bruten mot Babylon senast.

Kan dock inte tänka mig att Tillberga är nöjda med resultatet sett till händelserna då man spelade med 1 man mer i 70 minuter och endast med 1 man mindre i 5 minuter. På samma sätt var nog serieledarna glada att komma därifrån med 1 poäng.

Valskog - Surahammar: 3-3 (1-1)

Även här fick domaren använda bläcket ofta.

Det gjordes 6 mål och delades ut 7 gula kort där 1 resulterade i ett rött kort.

Sura inledde bäst och gjorde mål i 37e minuten genom nyförvärvet Daniel Sjödahl.
Men Valskog fick psykologiska 1-1 och kvittering i den 44e minuten genom Dennis Spizewski.

I andra tar Valksog ledningen med ett mål i 65e minuten genom Jimmy Källberg.

6 minuter senare är man 1 man mindre när hemmalagets Johan Larsson får sitt andra gula (2 gula på 3 minuter).
Sura flyttar förmodligen fram i jakt på kvittering och hemmalaget kan ställa om och utöka sin ledning till 3-1 genom Tomas Selander i den 83e minuten.
Men Surahammar visar vilja och lyckas med endast 2 minuter kvar reducera till 3-2 och för att 90e minuten kvittera till 3-3.

Tungt för Valskog som hade matchen men otroligt skönt för Sura.

Kommande matcher då?

Gideonsbergs IF - Romfartuna GIF.

Två lag som vill klättra i tabellen!

Hemmalaget vann senast mot ett svårspelat Ransta på Mullevi med 1-2.
Gästerna tog emot Västerfärnebo och lyckades knyta ihop säcken med en 1-0 seger på Hökåsen.
Romfartuna har det bättre och jämnare laget, där det är en bra sammanhållning.
Gideonsberg har bättre spetskompetens, där det finns fler spelare som kan avgöra på egen hand.
Båda lagen vill spela fotboll och kommer försöka spela fotboll. Så hade det vart en fin sommardag med kortklippt gräsmatta hade jag gett vinsten till Gideonsberg, då de hade haft spelare oftare fått chans att avgöra på egen hand.
Men SMHI lovar regn, det är den kallaste Maj-månad på väldigt länge så gräset ligger lite efter. Förmodligen blir det en blöt och svårspelad plan.
Matchbilden blir nog mycket vilja, att kämpa för varandra och med få målchanser.
Det gynnar ett sammansvetsat Romfartuna men också spelare som kan bryta mönster och göra det lilla extra i Gideonsberg.
Tipset är ett oavgjort och 1-1.
Romfartuna kommer vara bättre sett till hela matchen men Gideonsberg komma skapa lika många farliga lägen genom deras individuella skicklighet.

Västerfärnebo AIK - Skultuna IS

Två lag med olika formkurvor.

Hemmalaget har inte en vinst på 4 omgångar och 2 förluster senaste omgångarna.
Gästerna har 9-0 i målskillnad på senaste 2 omgångarna och försöker upprätta en streak.

Även här utlovas regn till matchstart, det det ska också bli en del blåst. Och på Svedboäng kan det blåsa ordentligt vet vi.

Båda lagen är bra när det blir tunga matcher med mycket närkamper. Båda lagen har en trupp som spelat tillsammans en längre tid och man ställer upp för varandra. Båda lagen har aspiranter på skytteligaledningen.
Hade matchen gått på Kvarnbackavallen hade Skultuna vart klara favoriter men nu får de vara bara favoriter.

Tipset är 1-3.

Irsta IF - Babylon FK

I början av veckan skulle jag gissat enkel seger för bortalaget, men efter hemmalagets skalp i widerlöv cup så måste man utfodra en ordentlig brasklapp.

Spelar Irsta på samma sätt, men en tight defensiv, ta vara på de chanser de skapar offensivt så kan gästerna få det riktigt tungt att ta över serieledningen.
Men vill man försöka gå toe to toe med Babylon och pressa högt, ha med passningar på få tillslag och göra sig sårbara bakåt kommer Babylon köra över Irsta.
Men vi litar på att SMHI vet vad de gör, att Irsta har tar med sig det lite "grisiga" men sammansvetsade spelet de visade mot VSK så finns det en stor chans till kryss.
Babylon har dock sina tre offensiva ojäser där framme som Irsta kommer få riktigt svårt med.
Kan Irsta få stopp på Babylons anfallspelare, krympa ytorna så finns chansen till poäng och kanske en seger.

Tipset blir ändå seger till Babylon med 0-3

IK Oden - Ransta IK

IK Oden känns lite som laget ingen riktigt pratar om för tillfället när det gäller spelet på fotbollsplanen.
Det snackas om att det skulle vara turbulent och massor med annat. Men på fotbollsplanen fortsätter de stå för riktigt fina resultat när de gör mer än 2 mål.
Ransta som ändå får sägas åkte på en smäll i förlusten mot Gideonsberg på hemmaplan bör vara revanschsugna och de har kapacitet att slå alla lagen.
Men hemmamatch för Oden och att Ransta släppte in 2 kassar på hemmaplan mot GIF, där Oden är vassare framåt, gör att Oden får ett rätt stort favoritskap.
Antingen kan Ransta hålla ner Odens chanser och då blir det öppet för slutresultatet.
Trots regnigt naturgräs och möjligheten till att spela fotboll minskar så tror jag ändå det blir många chanser i matchen och då kommer hemmalaget segra.